Item(s): 0 | Totaal: €0,00
Bekijk inhoud | Afrekenen

Aankleedkussen


Een aankleedkussen is een onmisbaar item op de commode. Een aankleedkussen wordt niet alleen gebruikt om je kindje gemakkelijk aan te kunnen kleden, maar ook om een luier te verschonen. Het aankleedkussen zorgt ervoor dat het kindje comfortabel op de commode ligt, en niet op een harde ondergrond hoeft te liggen. Een aankleedkussen is rechthoekig, en is aan de twee zijkanten iets hoger. Door deze hogere randen blijft je kindje gemakkelijker liggen op het aankleedkussen, en rolt hij hier minder makkelijk vanaf.

Welk soort aankleedkussen?

Een aankleedkussen heeft een standaardmaat. Er kunnen daarom verschillende soorten aankleedkussenhoezen gebruikt worden om hetzelfde aankleedkussen. Kies voor een aankleedkussen dat dik genoeg is, zodat het kindje hier comfortabel op kan liggen. Het is echter ook belangrijk dat het aankleedkussen zacht genoeg is, om te voorkomen dat het kussen evengoed te hard is. Koter & Co verkoopt een kwalitatief goed aankleedkussen van het merk Isi Mini.


Aankleedkussen met hoes

Een aankleedkussen heeft een waterafstotende buitenkant en is gevoerd met een schuimmatrasje. Hierdoor kan het aankleedkussen met een vochtig doekje afgenomen worden, wanneer een vieze luier een ongelukje veroorzaakt. Omdat de waterafstotende stof koud aanvoelt wanneer het kindje hier met de blote huid op ligt zijn er speciale aankleedkussenhoezen verkrijgbaar. Deze kunnen om het aankleedkussen gedaan worden, zodat dit prettiger aanvoelt voor de baby. De hoes van het aankleedkussen kan vervolgens gewoon in de was, zodat het aankleedkussen schoon blijft.

Tip aankleedkussen

Omdat een aankleedkussen zeker in de eerste tijd met een baby veel gebruikt wordt om luiers te verschonen, wordt deze snel vies. Om te voorkomen dat je iedere dag de hoes van het aankleedkussen moet wassen, kun je een hydrofieldoek gebruiken om het aankleedkussen schoon te houden. Leg de hydrofieldoek over het aankleedkussen wanneer je de baby gaat verschonen. De hydrofieldoek kan na gebruik gemakkelijk in de was, en het aankleedkussen blijft schoon.

 

Ook handig

Hoewel een aankleedkussen voor thuis op de commode ideaal is, is dit onderweg geen optie. Gebruik onderweg een verschoningsmatje om je kindje comfortabel te verschonen. Ook een luieretui kan dan goed van pas komen.