Item(s): 0 | Totaal: €0,00
Bekijk inhoud | Afrekenen

Baby hangmat


Een baby hangmat is een comfortabel alternatief voor de box, en speciaal geschikt voor jonge baby’s. Een baby hangmat is vergelijkbaar met een gewone hangmat voor volwassenen, maar dan in een kleiner formaat. Wanneer jouw kindje onrustig kan zijn, en behoefte heeft om gewiegd te worden, kan een baby hangmat een uitkomst zijn.


Hoe werkt een baby hangmat?

Een baby hangmat kan in de box of in het ledikantje opgehangen worden. In de baby hangmat ligt de baby met een gebogen rug, in een houding die vergelijkbaar is met de houding waarin de baby in de baarmoeder lag. In deze foetushouding voelen jonge kindjes zich vaak veilig en geborgen. In een baby hangmat kan de baby zich ontspannen in een houding die natuurlijk voelt.

Waar wordt een baby hangmat voor gebruikt?

Een baby hangmat is geschikt om even in te ontspannen, maar is niet geschikt om in te slapen. Een baby hangmat kan wel gebruikt worden om de baby rustig in slaap te wiegen. Voor baby’s die moeilijk in slaap vallen kan een baby hangmat handig zijn, doordat zij in de hangmat in een soort ‘nestje’ liggen kunnen ze vaak beter ontspannen en in slaap vallen. Ook bij kindjes die last hebben van darmkrampjes kan de gebogen houding in de baby hangmat prettig zijn. Is jouw kindje vaak onrustig? Kijk dan ook eens bij ons assortiment inbakerdoeken en inbakerslaapzakken. Veel onrustige baby's hebben baat bij (deels) ingebakerd slapen.

Veiligheid van de baby hangmat

Wanneer de baby hangmat volgens instructies gebruikt wordt is deze volkomen veilig. Let er alleen wel op dat de baby nooit alleen in de hangmat gelaten wordt, zonder toezicht. Zeker wanneer de baby iets groter is en beweeglijk begint te worden is het belangrijk dat hij er niet uit kan rollen. Ook wanneer er een grote broer of zus in de kamer is, is het belangrijk dat deze niet aan de hangmat kan komen. Wanneer de baby hangmat uit balans is zou de baby hieruit kunnen vallen. De Hangloose baby is met name geschikt wanneer er broertjes en zusjes in de buurt zijn. Deze kan namelijk in de box opgehangen worden, waardoor de baby op veilige hoogte in zijn hangmatje ligt.