Item(s): 0 | Totaal: €0,00
Bekijk inhoud | Afrekenen

Baby shusher


Wat is het geluid dat een ouder van een pasgeboren kindje het allermeest maakt? Inderdaad: sshhh…… Het lijkt soms alsof je kindje alleen rustig kan worden als hij dit suizende geluid hoort. Omdat het niet altijd haalbaar is om je baby in slaap te shushen, is de baby shusher een uitkomst.


Hoe werkt een baby shusher?

De baby shusher maakt een geluid dat klinkt als ‘sshhh’. Dit geluid, dat vooral klinkt als geruis, klinkt voor baby’s bekend vanuit de baarmoeder. Ook voordat je kindje geboren was kreeg hij namelijk al geluiden mee, maar door het omringende vruchtwater klonken deze geluiden voor de geboorte heel anders dan in de ‘echte wereld’. De baby shusher is een apparaatje dat de geluiden nabootst die je baby hoorde voordat hij geboren was. Omdat dit voor de baby vertrouwd klinkt wordt hij hier rustig van, en valt hij makkelijker in slaap.


En, werkt een baby shusher goed?

Voor heel veel ouders is de baby shusher een uitkomst! Het is natuurlijk geen vervanging van persoonlijke aandacht tussen ouder en kind, dus het wiegen en sussen blijft belangrijk. Wanneer de baby echter net even een steuntje nodig heeft om makkelijker in slaap te vallen is dit handzame apparaatje ideaal. Hij kan door het formaat makkelijk meegenomen worden, waardoor je deze ook kunt gebruiken wanneer je baby ergens anders moet slapen en last heeft van vreemde geluiden.

Je kunt het volume van de baby shusher instellen, van heel stil wanneer de baby ook stil is tot harder wanneer de baby huilt of er omgevingsgeluid is. Het is niet nodig om de baby shusher uit te schakelen wanneer de baby in slaap is gevallen, de baby shusher kan met behulp van een timer namelijk na 15 of 30 minuten automatisch uitschakelen.

Bij een onrustige baby kan ook overwogen worden om te starten met inbakeren. Met behulp van een inbakerdoek of inbakerslaapzak kunnen veel onrustige kindjes beter doorslapen.