Item(s): 0 | Totaal: €0,00
Bekijk inhoud | Afrekenen

Inbakerslaapzak


Voor onrustige baby’s kan een inbakerslaapzak een uitkomst zijn. In tegenstelling tot een normale slaapzak is een inbakerslaapzak zo gemaakt dat de armpjes van de baby ingepakt worden langs het lichaam. Hierdoor kan de baby makkelijker en rustiger inslapen. Ook zal de baby door de rustige houding beter doorslapen.

Waarom een inbakerslaapzak?

Sommige baby’s zijn onbewust heel beweeglijk in bed. Ze maaien met hun armpjes, en houden zichzelf zo uit de slaap. Andere baby’s zijn door veel indrukken snel onrustig, en kunnen in een gewone slaapzak niet goed tot rust komen. Voor deze baby’s kan een inbakerslaapzak heel geschikt zijn. Ook wanneer je jouw kindje niet strak kan of wil inbakeren, maar de baby wel behoefte heeft aan meer geborgenheid kan een inbakerslaapzak gebruikt worden.

Hoe werkt een inbakerslaapzak?

Een inbakerslaapzak is een slaapzak waarbij de beentjes vrij kunnen bewegen, maar de armpjes langs het lichaam worden gewikkeld. Op deze manier heeft de baby wel de voordelen van het inbakeren, maar met meer vrijheid voor de beentjes. Een inbakerslaapzak gaat het maaien van de armen tegen, waardoor de baby rustiger kan slapen.

Waarop letten bij het kopen van een inbakerslaapzak?

Wanneer je een inbakerslaapzak wilt kopen voor jouw kindje is het belangrijk om op een aantal essentiële zaken te letten. Ten eerste is het belangrijk dat de inbakerslaapzak de juiste maat heeft voor het kindje. Een te grote inbakerslaapzak kan gevaarlijk zijn, omdat het kindje zich dan los kan trekken en verstrikt kan raken in de stof. Ook geeft een te losse inbakerslaapzak niet voldoende rust voor de baby. Een te kleine inbakerslaapzak is uiteraard oncomfortabel voor het kindje. Verder is het belangrijk om een inbakerslaapzak te kopen van een stevige stof. Bij een te dunne of elastische stof bestaat nog steeds de kans dat het kindje zich los wurmt.

Heb je advies nodig bij het kopen van een inbakerslaapzak? Kom dan langs in onze babywinkel in Amsterdam, of neem telefonisch contact op voor al je vragen.