Item(s): 0 | Totaal: €0,00
Bekijk inhoud | Afrekenen
 Volgende pagina
 Volgende pagina

Ledikantdeken


Een ledikantdeken wordt gebruikt als deken voor de baby die in een ledikant slaapt. De ledikantdeken wordt gebruikt in combinatie met een ledikantlaken. Hierbij wordt het ledikantlaken onder de ledikantdeken gelegd, en beiden worden strak opgemaakt. Zorg ervoor dat bij jonge baby’s de ledikantdeken zeer kort wordt opgemaakt. Dit is belangrijk om wiegendood te voorkomen.

Waarom een ledikantdeken

Voor baby’s en peuters tot 2 jaar mag geen gebruik gemaakt worden van een dekbed in verband met verstikkingsgevaar. Gebruik daarom voor kinderen tot deze leeftijd altijd een ledikantdeken in plaats van een dekbed. Voor verschillende seizoenen zijn verschillende ledikantdekens. In de winter kan gebruik gemaakt worden van een ledikantdeken in wol(mix), in de zomer kan beter een dunnere katoenen ledikantdeken gebruikt worden.


Materiaal ledikantdeken

Een ledikantdeken is gemaakt van wol of katoen. Soms wordt gebruik gemaakt van een mix met wol en katoen. Een deken van wol is meer geschikt om in de winter te gebruiken. Dit materiaal is natuurlijk en ademend, maar houdt ook zeer goed warmte vast. Hierdoor is een wollen ledikantdeken heerlijk warm voor in de winter, maar minder geschikt in de warmere maanden. Wanneer het buiten warmer weer is kan beter gebruik gemaakt worden van een ledikantdeken van katoen, of bijvoorbeeld een slaapzak in een dunnere stof.

TOG waarde ledikantdeken

De Thermal Overall Grade is een maatstaf die gebruikt wordt om aan te geven hoeveel warmte bijvoorbeeld een ledikantdeken vasthoudt. Deze waarde is afhankelijk van hoe dik de ledikantdeken is, of er gebruik gemaakt wordt van een ledikantlaken, en uiteraard het materiaal van de ledikantdeken. Meer informatie over de TOG waarde vind je in dit artikel.


Merken ledikantdekens

Koter & Co verkoopt ledikantdekens van diverse merken, in uiteenlopende stijlen. Zo hebben wij voor iedere babykamer een prachtige ledikantdeken. Houd je van primaire kleuren en mooie stoffen? Kies dan voor een prachtige wollen of katoenen deken van Klippan. Meer fan van pastelkleuren en kabelstof? Kijk dan eens bij de ledikantdekens van Baby’s only.