Item(s): 0 | Totaal: €0,00
Bekijk inhoud | Afrekenen

Ledikantlaken


Een ledikantlaken wordt gebruikt onder het dekentje, om de deken schoon te houden en zodat de deken niet kriebelt tegen de huid van het kindje. Er zijn verschillende soorten ledikantlakens verkrijgbaar, dus er is altijd wel een ledikantlaken dat past bij het beddengoed in uw babykamer.


Waar let je op bij het kiezen van een ledikantlaken?

Het is bij het kopen van een ledikantlaken belangrijk dat het laken gemaakt is van 100% katoen. Synthetische stoffen, of gemengde stoffen ademen minder goed, waardoor het kindje kan gaan zweten. Door de natte huid koelt het kindje snel af. Kies daarom altijd voor een ledikantlaken van katoen.

Verder is het belangrijk dat het ledikantlaken de juiste afmetingen heeft. Bij het opmaken van het bedje moeten zowel de deken als het ledikantlaken ruim genoeg zijn om beiden onder het matras in te stoppen. Hierdoor wordt voorkomen dat het ledikantlaken weggeschopt wordt, en het kindje bloot komt te liggen. Kies daarom een ledikantlaken dat ruim genoeg is om het bedje goed op te maken.

Verschillende merken ledikantlakens

Koter & Co verkoopt ledikantlakens van verschillende merken. Zo zijn er de ledikantslakens van Cottonbaby, met een gezellig printje, maar ook bijvoorbeeld een ledikantlaken van Koeka. Ook Kidscase Home heeft prachtige ledikantlakens, waarmee het opmaken van het ledikant een feestje wordt.