Item(s): 0 | Totaal: €0,00
Bekijk inhoud | Afrekenen

Slaapzak baby


Een slaapzak voor de baby is anders dan een slaapzak voor volwassenen. Waar een slaapzak voor volwassenen geen armsgaten heeft, heeft een babyslaapzak zit wel. Een slaapzak voor de baby kan gebruikt worden om te voorkomen dat het kindje ís nachts door het woelen bloot komt te liggen. Met een slaapzak blijft zelfs een beweeglijke baby altijd lekker warm en bedekt.


Wanneer is een slaapzak nodig voor de baby?

Pasgeboren babyís zijn nog niet zo beweeglijk, daarom is het niet voor ieder kindje noodzakelijk om in een slaapzak te slapen. Wanneer de baby echter meer begint te bewegen, en de deken van zich af trappelt kan het verstandig zijn om een slaapzak voor babyís te kopen. Een baby slaapzak kan voor alle leeftijden gebruikt worden. Let hierbij alleen wel goed op de maat: een te kleine slaapzak is niet prettig voor de baby, een te grote slaapzak kan echter onveilig zijn voor de baby.


Zomer en winter

Er zijn verschillende soorten slaapzakken voor babyís. In de winter is het noodzakelijk om een model te gebruiken dat de baby warm genoeg houdt. Winterslaapzakken zijn meestal gewatteerd en hebben lange mouwen. Voor ís zomers zijn er luchtigere modellen verkrijgbaar. Deze slaapzakken zijn ongevoerd en van katoen. Het is niet verstandig om babyís bij een open raam te laten slapen, in de zomer kun je daarom beter de warme ledikantdekens verwijderen en de baby in een luchtige trappelzak laten slapen.

Slaapzak of voetenzak?

Naast slaapzakken zijn er ook speciale voetenzakken verkrijgbaar. Deze voetenzakken zijn echter geen vervanging van de slaapzak! In tegenstelling tot een baby slaapzak heeft een voetenzak namelijk geen armsgaten. In het bedje is het daarom veel veiliger om de baby in een slaapzak te laten slapen, zodat het kindje niet verstrikt raakt in de stof. Is jouw baby te beweeglijk voor een normale slaapzak? Dan kun je een inbakerslaapzak overwegen. Ook een reguliere inbakerdoek is mogelijk om onrustige baby's rustig te laten slapen.