Item(s): 0 | Totaal: €0,00
Bekijk inhoud | Afrekenen

Wieg hoeslaken


Een wieg hoeslaken wordt gebruikt om het wiegje mee op te maken. Met een wieg hoeslaken wordt het matras van de wieg beschermd, en is deze heerlijk zacht voor het kindje om op te slapen. Het wieg hoeslaken heeft elastiek in de hoeken, en kan hiermee strak om de matras van de wieg opgemaakt worden.

Uitkiezen van een wieg hoeslaken

Het is belangrijk dat het wieg hoeslaken goed aansluit op de matras, zodat er geen plooien in het laken ontstaan die het huidje van de baby kunnen irriteren. Kies daarom voor een wieg hoeslaken dat goed past bij de maat van de matras. De meest gangbare maat van een wieg hoeslaken is 40x80 centimeter. Dit is bijvoorbeeld een kleinere maat dan een ledikant hoeslaken.

Ook is het belangrijk dat het wieg hoeslaken gemaakt is van 100% katoen. Dit zorgt ervoor dat de stof ademend genoeg is zodat het kindje niet gaat transpireren in de wieg. Katoen is echter een natuurlijke stof die ademend en niet synthetisch is. Hierdoor blijft het kindje droog en koelt hij niet af in het wiegje.

Assortiment wieg hoeslakens

Koter & Co verkoopt wieg hoeslakens van verschillende merken. Zo zijn er de prachtige wieg hoeslakens van het merk Cottonbaby. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende gekleurde prints, afgestemd op het overige beddengoed van Cottonbaby. Ook van het merk Lodger zijn heerlijk zachte wieg hoeslakens verkrijgbaar. Deze wieg hoeslakens zijn beschikbaar in verschillende kleuren en prints. Van vrolijk gekleurde wolkjes tot een neutraal effen beige wieg hoeslaken, er is altijd wel een wieg hoeslaken dat mooi past bij het beddengoed van jouw wieg.