Item(s): 0 | Totaal: €0,00
Bekijk inhoud | Afrekenen
 Volgende pagina
 Volgende pagina

Wiegdeken


Een wiegdeken is een speciaal formaat deken die gebruikt kan worden in een wieg. Koter & Co verkoopt wiegdekens van verschillende materialen en verschillende merken. Ook zijn er wiegdekens in verschillende kleuren, waardoor er voor iedere smaak en interieur een passende wiegdeken is. Combineer de wiegdeken leuk met een mooi wieglaken en een wieghoeslaken. Kijk bijvoorbeeld eens bij de prachtige Meyco wiegdekens.

Waarom een wiegdeken?

Een wiegdeken wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt als deken in het wiegje. Het is bij een wiegje belangrijk dat er een speciale wiegdeken gebruikt wordt, aangezien andere dekens al snel te groot zijn. Wanneer je een wiegdeken gebruikt moet deze zeer laag in het wiegje opgemaakt worden, zodat er geen kans is dat het kindje onder de deken terecht komt. Maak de wiegdeken daarom niet hoger op dan zo hoog, dat de deken vanaf het voeteneind tot aan de schouders van de baby komt. Dit oogt misschien gek, maar dit is de manier waarop een wiegdeken veilig gebruikt wordt.

Waar let je op bij het kiezen van een wiegdeken?

Wanneer je de babykamer gaat inrichten, en hebt gekozen voor een wieg, kan het ingewikkeld lijken welke wiegdeken je het beste kunt kiezen. Zoals de meeste jonge ouders weten kun je voor een baby of peuter tot 2 jaar geen dekbed gebruiken, in verband met het verhoogde risico op wiegendood. Daarom is een wiegdeken noodzakelijk.

Het is bij het kopen van een wiegdeken belangrijk om rekening te houden met het seizoen. Heb je een baby die geboren wordt in de winter, dan kan het verstandig zijn om een wiegdeken te kiezen die gemaakt is van wol. Wol is een natuurlijk materiaal, en is zeer goed geschikt om je kindje goed ge´soleerd warm te houden. In de zomer is wol echter al snel te warm, en kan beter gekozen worden voor een exemplaar dat gemaakt is van katoen.