Item(s): 0 | Totaal: €0,00
Bekijk inhoud | Afrekenen

Wieglaken


Een wieglaken is een belangrijk onderdeel bij het opmaken van het wiegje. Het wieglaken wordt gebruikt om het kindje zacht toe te dekken onder de deken. Zo blijft de deken langer schoon en kriebelt de stof van de deken niet op het gevoelige babyhuidje.

Hoe gebruik je een wieglaken?

Een wieglaken wordt gebruikt onder de wiegdeken. In het wiegje van de baby mag geen dekbedje gebruikt worden, maar kan alleen een wiegdeken gebruikt worden. Een wieglaken wordt onder de wiegdeken geplaatst, en samen met de deken wordt het geheel strak en zonder vouwen onder het matrasje opgemaakt. Het is belangrijk dat het wiegje heel kort opgemaakt wordt. Zorg er daarom voor dat de deken en het wieglaken ingestopt worden op een hoogte dat het kindje met de voeten bijna bij het voeteneinde komt.

Wiegje opmaken met een wieglaken

Gebruik bij het opmaken van het wiegje een katoenen wieglaken van goede kwaliteit. Dit is belangrijk, want wanneer het wieglaken van een synthetische stof is kan het kindje gaan zweten. Door het zweten wordt het huidje nat en kan het kindje het koud krijgen. Ook het wieg hoeslaken dient van 100% katoen gemaakt te zijn. Koter & Co verkoopt wieglakens van hoge kwaliteit katoen.

Het kindje moet in het wiegje toegedekt worden met de deken en het wieglaken tot over de schouders, maar onder de kin. Wanneer het kindje gewend is aan inbakeren met een inbakerdoek, maar dit wordt afgebouwd, zou je de baby strak onder het wieglaken kunnen toedekken. Op deze manier heeft de baby wel bewegingsvrijheid, maar voelt hij zich ook geborgen onder het strakke wieglaken.